12 August 2010

Kerana nila setitik rosak susu sebelanga.

korang nk dgr satu cerita tak?
kadang2 kita cam xde tempat nk luah rasa sakit hati.
ataupun masa tu kita tgh sakit hati.

ada satu cerita pada suatu petang di campus.
tgh2 aku melepak kat dlm makmal komputer.
kelas tu sgt2 la panas. jadi ramai antara kami pon cam tak puas hati la.
kenapa lah panas sgt kelas ni.
mmg la aircond berfungsi tp xde sejuk langsung.
aku pn tulis la statement kat facebook yg ala2 berbunyi cenggini la..

"Sengal btol la MSU ni.. bayar mahal2 tp kelas aircond tak sejuk. berpeluh2 dah ni.. BUSSDUSHHH !"

pastu mmg la.. otak pon xleyh pikir panjang time ni.
dgn perot lapar puasa.. panas nye lagi.
mmg ah.

selang beberapa minit kemudian ade la di antara lecturer2 kesayangan aku komen statement aku ni..

most of them suh bersabar lah.. tak elok post2 mende2 camni.. nnt kontroversi la kan..
so aku pon realize la kan aku punye kesalahan. betol jugak ape dorang cakp.
aku pon delete la statement tu.
tp ade lah pulak one of them ni.. tetiba nk sound aku kurang ajar.
die message aku kat facebook.

nama dirahsiakan.
saya rasa awk perlu jaga mulut awakdan jaga komen2 awak d FB
sebg lecturer yg pnah kenal awk
saya rasa amat kurang ajar
ilmu yg lecturer bagi takk diberkati
saya tentu takkan halalkn ilmu yg saya bagi pada awk
sebab sy tak sangka awk kurang ajar sebegini
4:20pm is offline.

haikk? aku pulak kene kurang ajar.?
cuba die pkir. kalo die ade kat dlm kelas tu ape die rasa.
sedangkan lecturer yg mengajar dlm kelas tu sebelum tu pon tegur elok2. memahami betol.
tp yg ni tak merasai suasana dlm tu pulak nk sound lebih.

pastu ape kene mengene aku sound MSU sengal sbb aku tak puas hati aircond tak sejuk dengan die xnak halalkan ilmu die ajar??? tak related langsung.. come on lahh.. haihh...
buat malu je weyh..


yg tak tahan nye. pas antar message tu terus delete aku tu.
haih.. kebudakkan2 betol.
belajar je tinggi2 sampai negara orang..

mmg lah kita ade saluran yg betol kalo nk complain ke ape ke..
tp come on la.. FACEBOOK je kot? adoih

p/s: sikap anda menggambarkan anda tak mampu menangani masalah student yg lantang bersuara.! tak mampu menerima hakikat.

sorry ah. ni pon tempat aku nk luahkan perasaan tak puas hati. ini blog aku.. ade masalah ke?

4 comments:

  1. kaio...ak faham perasaan ko..
    sowe tau dgn komen2 ak td..emm ak xsangke leh jd hot lak kan..ak just gurau je..
    tp kan yg psl lchr 2 ak xtau cane leh diaowg msok campur..
    tp luahan ati ko 2..btl..
    bkn ko je yg kutuk msu..ramai g yg xpuas ati..tp lchr 2 emo kot..xpatot

    ReplyDelete
  2. sitiey azimah - azie sazieyAugust 12, 2010 at 11:25 PM

    aku farah amathul sokong ko kaio..

    ReplyDelete
  3. adoiiiii...baper umur dia tu...x matang sungguh pemikiran dia..kita sbg student mmg patut pun nak ckp apa yg kita rasa..tp apa kena mengena dgn kurang ajar n ilmu2 dr dia...

    ReplyDelete
  4. entah lah. xtaw la umur die bape.
    xpenah pon nk amik tau pasal die.
    haih. kesian.

    ReplyDelete