09 October 2010

" Design Concept" yang mengujakan dari APPLE (EGBB)


Setiap kali kalau Apple keluarkan design baru mmg ramai orang berduyun2  nak dapatkan produk baru Apple. 


Dari sudut design dan kualiti sesuatu produk yang berteknologi tinggi, Apple memang telah mengeluarkan produk2 yang sangat2 memberansangkan macam skrg ni tgh meletup2 kat dunia dan Khususnya di Malaysia adalah Ipad dan skrg ni Iphone 4G. Sampaikan sesiapa yang nak phone tu kene tunggu giliran. Pergh! siap ada waiting list tu.. tak tahaaannn.. Tp biasa lah kan. Apple sekarang dah wujudkan satu trend yg digelar 
" APPLELICIOUS "
hahaha ! cool x? 

So, kalau korang nk ushar Design2 masa hadapan untuk APPLE dari para kipas susah mati APPLE??
Jom ushar !!




klik gambarajah di atas untuk terus ke blog beliau.

Sebenarnya aku baru je kena tag. Dan ni first time aku contest ni. Nampak cam best je kan. So, tanpa lengah2kan masa aku pon Identify la apa agaknya entry aku nk citer eh utk masuk contest ni.. So, lepas aku identify mane2 topik yg best aku start Scanning topik tu.. Tgk lah samada aku nk buat entry pasal gosip ke, cerpen ke, photography ke, design ke.. tp aku tergerak hati nk buat entry pasal INFORMATION. so aku Screening dulu buat research kaw2!! godek2 sana godek2 sini.. dan buat Selecting untuk buat entry ni. 

Hadiah-hadiah:
1.Pertama : Duit RM50 atau di tukar kepada top up.
2.Kedua : Duit RM30 atau atau di tukar kepada top up.
3.Ketiga : Duit RM20 atau atau di tukar kepada top up.
4.Keempat: Duit RM10 atau atau di tukar kepada top up.
5.Kelima: Top up RM5.

Rakan yang di"tag"


  Walaupun aku buat entry ni untuk contest ni but it still informative to others to know bout Apple acctually. So, kepada readers yang nk tau info lebih lanjut pasal Concept Design ni, klik je kat nama produk tu aku ada buat link kat situ. apa salahnya share kan?



Harap2 post ni boleh menawan hati para juri yg hensem lagi cun utk menobatkan aku budak hingusan ni sebagai pemenang. chewah !! anyway. to all readers . ENJOY !! 


************************************************



Desktops And Laptop




Mac Mini (Slim)

Mac Mini adalah super-slim concept design yang direka khusus untuk Apple Mac Mini. Dia ada sume features asal Apple Mac Mini tapi ia lebih SLIM gitu.. Hubungkan Mac Mini kepada Apple LED display korang akan dapat sebuah Multimedia computer yg SUPER CAMBEST depan korang. Concept ni adalah design dari Isamu Sanada







Apple IView

iView adalah concept yg mempunyai display yg agak curved di situ. Direka khas untuk orientasi penglihatan mata manusia. Ia ada dua display dan dua webcam di kedua bahagian display. Concept ni direka oleh Nuno Teixeira.








Kenapa die tripod? tengok lah gambar kat bawah. die ada satu display utama dan lagi dua display tu boleh dilipat bila tak digunakan. Tidak mustahil display yang dilipat tu adalah jenis lutsinar dan bila dilipat masih boleh tengok display utama. Jadi masih boleh digunakan sebagai Macbook jugak. Design direka oleh Adam Benton








Konsep yang sangat futuristik dengan design transparent display nya. Dengan ukuran sebesar 20inci display disertakan dengan wireless keyboard dan berteknologi screen sesentuh jugak. Pergh !! memang mengancam habis lah !! Design ni dari Adam Benton







Mac Air

Menggunakan tablet sebagai screen ala2 Ipad la screen die tapi lebih besar dengan ukuran 5.2inch dgn widescreen. Ditambah lak dengan wireless keyboard, mouse , dan CPU die. semua wireless. bagus jugak. xde la semak2 wire berbelit2 kan. Design dari Isamu Sanada






Tablets




Mac Tablet

Mac Tablet concept ni ada keyboard yg boleh slide keluar. style jugak kan.Design dari Isamu Sanada







Macbook Touch

Rasanya yg ni memang dah keluar kat realiti. alaa... yang korang kecoh2 sangat panggil menatang tu I Pad tu.. . Design ni dari Isamu Sanada (impian jadi realiti ni weyh.. hahaha)







IPhone


Iphone Elite

Iphone yang ade keyboard dan camera yg lebih besar.!! Design dari Mat Brady







Iphone 4G

yang ni versi Iphone 4G yg lebih slim dari yg ada kat market skrg. tp tak mustahil ia akan jadi nipis , tipis serta mulus camni kan? Design dari Radolphe Desmare.





IEye

IEye ni amik concept dari iphone jadi ke kamera. Baru perasan kan apple xde kamera sendiri lagi skrg kan. idea yg agak bagus utk apple luaskan lagi brand die dgn kuarkan produk2 lain macam kamera ni. Design ni dari Adam Benton jugak.





Iphone yg agak menarik konsep nya. Bayangkan Iphone Nano ni 4G. pergh hebat tu... Design ni dari FreshAndContent



Ipod


Agak cantik jugak design dia ni. sangat slim dan sedap mata dipandang. Dibuat sepenuhnya dengan menggunakan titanium dan ia ada ketahanan terhadap kesan calar-balar. so kalao hempas pon tarak hal lah braderr !! tp yg best nye earphone die tu.. sangat menawan kalbukku.. damn2!! 





Tak berapa kreatif sangat design die. Agak2 biasa je di situ. Tp idea die boleh tahan. Design dari Chromatix






Konsep ni agak menarik sebab dipakai sebagai gelang. sangat sesuai untuk orang yg pergi jogging dan yg tgh bersenam. Disertakan sekali dn earphone wireless die. cool seyh !! Design dari Isamu Sanada





Dengan konsep sebagai cincin. ini yg paling style aku rasa. Kenapa?? sebab aku rasa die style la. kalo korang tak suka lantak la kan. hahaha !! okay.. cincin ni boleh control ipod via bluetooth. boleh adjust playback, volume. siap boleh pause n play lagi tu.. Design ni dari Victor Soto.













13 comments:

  1. wah se"details" begini kamu story mory....kamu menang la mcm tu..Fuh!!!! :-)

    ReplyDelete
  2. haish.. tak semestinya sy menang. tgk post2 orang lain pon bnyk yg best2. :)

    ReplyDelete
  3. thanks sudi tag saya ;)

    btw kalo rajin saya buat :)

    goodluck ! tengok entry camni kompem menang la , hehehe ^^

    ReplyDelete
  4. ok bro..gua dh daftarkn..hee

    ReplyDelete
  5. syaza : belom cuba belom tahu kan :)

    hiro : tq2 :) heeee...

    ReplyDelete
  6. fuyooo detail siap dgn pic..hebat!design mmg cun..

    good luck!ada masa baca entry cik tom juga ye ;)tenkiu~

    Cik tom (28)

    ReplyDelete
  7. GOOD LUCK!!! sumpah menarik!!!!

    jom mengundi!!!

    ReplyDelete
  8. wahhh! entRy manTOP!!
    buat la contest plak pehni bagi adiah iphone ke...kiki
    aneway, all da besh!

    ReplyDelete
  9. wah i like apple hijau.hihi gud luck bro..

    ReplyDelete
  10. cincin tu mmg style lah....len dr yg len..
    rambang mata..smua nk kalo mampu.

    ReplyDelete
  11. dulu masa zmn skolah target nak keje hebat sbb nak pki brg apple.boleh x?tapi bila dah skrang nih,rasa bila rmi kejarkan apple tuh,kita rs mcm dh x rare la plak...toink!

    tp cincin tuh mmg smart ah.mahu mahu mahu

    ReplyDelete
  12. cincin tu smart.. macam captain planet

    ~with the power of Gayah!!~

    ReplyDelete