25 October 2010

Jika korang berkenderaan di kampus ??

Okay2. Dari statistik yang aku dapat, kadar purata pelawat blog ni adalah student. Dan kalo tak pun pasti ada antara korang ni bekas pelajar suatu ketika dahulu..

okay2. nk bebicara tentang mereka yang berkenderaan ketika di campus tak kira la bermotor ke atau pun berkereta.




1) Pada sape2 yang tak mampu tu mungkin akan naik bas atau berjalan kaki (seperti aku.)




2) Dan mungkin yang kumpul duit beli motor 2nd hand untuk memudahkan urusan untuk ke kampus ataupun menghadiri diskusi berkumpulan mengenai projek2 di kampus. ( seperti aku juga )

3)  Atau sesiapa yang dapat biasiswa perbelanjaan elaun diri setiap bulan. Beli lah motor 2nd hand





4) Atau pun yang mak pak dorang yg kaya raya bagi keta sebijik untuk kegunaan. alhamdulillah lah bagi mereka.

Tapi apa yang ingin dipersoalkan di sini. korang perasaan tau tidak atau pon terlepas pandang. Bila seseorang tu dah mula mempunyai kenderaan mula la ada kelibat2 halus yg tak berapa nk mulus ni mula menempek bagaikan kuman dan kudis yang bakal menjerat diri di masa kelak.

So, korang nak tahu tips jika bawa kenderaan ke kampus??  Apa lagi..



JOM USHAR !!! ( klik sahaja pada tajuk entry ini )

















Tips jika bawa kenderaan ke kampus.



1) Kalau kawan2 korang nk pinjam kereta just say "NO!"
(kereta jahanam , gaduh, duit minyak tak isi, gaduh lagi, xdpt bayar, pastu cakap belakang2 mmg pasti)
p/s: kalo pinjam kereta jenis reti bahasa takpe jugak.!




2) Pastu jangan lak terkejut tiba2 ada kawan2 yang tak pernah ajak korang main futsal macam korang ni STAR la bagai walaupun tahu korang ni kaki bangku yg dungu. Dan tetiba lak member2 ajak lepak sedang sebelum2 ni xpernah pun. Tunjukkan reaksi tidak berminat atau bagi alasan.



3) Time ni lah korang nampak wajah sebenar kawan2 korang tu.





4) Jangan termakan lah kata2 gadis yang ajak korang keluar makan ke, tengok wayang ke dan sebagainya. PERGI MATI ! hahahha !!




5) Ohya. jangan lupa sahabat2 yang banyak membantu kita ketika kita berjalan kaki/naik bas ke kampus. simpan mereka dlm friendlist korang sampai mati.





.

1 comment:

  1. http://lulu-pages.blogspot.com/2010/10/interesting-blog-award.html

    ReplyDelete