06 March 2011

Smile on your face, Mari Kita Senyum =)



salam korang semua. Lama jugak kan aku tak update blog ni. huhu.. kalau korang perasan haritu aku ade tukar templete design blog ni. tapi cam tak best je sbb yg tu designer templete. So, tak rasa macam dekat di hati. chewah!! well aku dah tukar kpd yang lebih simple dan kemas. Aku rasa la macam dah kemas kan. hahaha!!

well, untuk entry kali ni aku nak citer sikit tentang senyuman2 yang sentiasa terpapar di wajah. Tak kira lah wajah kawan2, Family, musuh2, dan termasuk lah senyuman tukang jual kat pasaraya mahupun kedai makan. tak gitu?

well kat sini aku dah menyenaraikan JENIS2 Senyuman yang senantiasa akan terpampang di wajah seseorang. Senyuman yang disenaraikan ni akan memberikan maksud2 tersirat2 yang tertentu.

Mungkin entry kali ini dapat tolong korang mengenalpasti senyuman seseorang kan?

KLIK SINI UNTUK BACA LEBIH LANJUT.



..




..

SAD SMILE
- this type of smile sesuai untuk orang yang menyembunyikan kesedihan mereka.kita akan selalu tengok sad smile ni time when mak ayah kita sedih tengok sikap kita, ke-rebellious-an kiter, kedegilan kita sampai dia nangis but they cannot cry in front their children. they hide it with sad smile



ENEMY SMILE
- this kind of smile is a warning smile. kalau tengah gaduh2 dengan musuh terhormat kita tuh then tetiba kita tersenyum maknanya kita senyum type ini..its a sign that you CAN'T mess up with me..hehe




ANGER SMILE
- ni selalu digunakan time marah.marah kat bf terutamanya.tengah2 mengamuk kat bf tetibe tersenyum and gelak sikit..haa..tu dah count as anger smile cuz too much anger kat driven youself to make this smile




FAKE SMILE
- selalu dah fake smile ni.u smile but u don't mean it.macam kita smile when we see someone who we don't like but dia tegur kita and ape lagi, senyum lah kan..itu fake smile namanya.kadang2 kita use fake smile ni when kita mula menyampah pada sesuatu.selalu kan buat gitu??




HAPPY SMILE
- ni betul2 bermakna punya senyum...its come from your heart cuz tengah happy kan.mase tengah happy, tanpa kita sedari kita akan senyum sampai lebar2 ketelinga :D



LOVE SMILE
- ni senyum time orang2 jatuh cinta..haha.selalu dah kan korang smile macam ni.tetiba takde angin takde ribut, senyum tak tentu pasal sampai kawan2 cakap apepun tak sedar.yang tahu,senyum je..haa..bahaya ni.angau! hehe ;)




SINCERE SMILE
- "this smile is a smile that you really mean it". smile even though there nothing to be smile about.
smile macam ni kena selalu anda baru kira senyum itu satu sedekah...ikhlas itu yang penting.






sebenarnya, its up to yourself nak guna smile yang mana.it depends ok.this entry suma nak kenal2 kan korunk dengan types of smile yang selalu sangat kita tengok.senyum itu mampu mengubat hati yang luka.smile like you mena it friends :D

2 comments:

  1. umie rashid'sMarch 9, 2011 at 10:31 AM

    sorry takleh nok komem...sakit jari arrrhh..!!! :D

    ReplyDelete
  2. hahah.. perli nampak.. cis2!! :P

    ReplyDelete